Så marknadsför du din fotostudio

Marknaden för fotografer är ofta mättad och för att kunna skaffa sig en kundkrets och leva på yrket krävs det att man sticker ut på rätt sätt. Rätt marknadsföring är A och O för att din fotostudio verkligen ska synas och locka nya kunder till din verksamhet. Det är lätt att tro att du enkelt fixar din egen marknadsföring eftersom du är riktigt bra på att fotografera, men marknadsföring och utveckling av ett varumärke kräver mer. Läs mer här om varför du bör anlita en designbyrå Stockholm för att ta ditt varumärke till nya nivåer.

Digital marknadsföring

När det gäller att utveckla ditt varumärke och verkligen synas behövs så mycket mer än bara ett inspirerande skyltfönster. Genom att anlita en designbyrå i Stockholm, eller på en ort nära dig, kan du även få hjälp med den digitala marknadsföringen. Precis som du behöver rätt ljus inför en perfekt reklambild behöver du låta experter se till att din fotostudio klarar den digitala konkurrensen på till exempel Facebook och Instagram. Det är nämligen där den yngre generationen håller till i allt större utsträckning. Där finns ett enormt kundunderlag som du behöver kunna nå.

Digitala plattformar

Designbyrån Klingit kan hjälpa dig att bygga en egen digital plattform i form av en riktigt tilltalande hemsida där dina nöjda kunder kan hjälpa dig att göra reklam för din fotostudio. Som egen företagare är du van vid att arbeta på egen hand och fatta beslut om rätt utrustning och stora investeringar. Att anlita en designbyrå är definitivt en investering som du ska överväga.

E-handel och annonsering

En designbyrå i Stockholm kan hjälpa dig att nå nya målgrupper genom att bistå med effektiv annonsering som verkligen visar upp ditt varumärke från dess bästa sida och som tar hänsyn till dina värderingar och din talang. Klingit kan bland annat erbjuda dig tjänster som att starta upp en egen e-handel där du kan sälja fotografier och trycka upp dem på olika typer av varor. För att lyckas på dagens mättade marknad behöver du låta experterna hjälpa dig med det de gör bäst. Du behöver inte heller oroa dig för underhåll av e-handel eller digitala plattformar. Genom att komma överens med din designbyrå har du ett helt kreativt team till ditt förfogande som ser till att öka dina intäkter.

Tänk utanför boxen

Ibland kan du också behöva tänka utanför boxen om det är så att det blir allt glesare mellan kundbesöken och ekonomin knappt går ihop. Kanske är det dags att slopa den fasta ateljén och sköta verksamheten hemifrån? Pengarna du sparar på lokalhyra kan du istället lägga på marknadsföring och återupptäcka friheten som frilanslivet en gång bjöd på. En designbyrå i Stockholm kan bli början på ett helt nytt kapitel i din karriär.

Relaterade inlägg