För att ta bra porträttfoton av andra eller dig själv är det smart att använda foundation. Det ger huden en lyser och jämnhet som gör hela bilden bättre.

Hitta din foundation

Foundation är som allt smink personligt. Det handlar om vilken hudtyp du har, vilken ton som passar dig och huruvida du vill ha flytande eller mineralfoundation. Det kommer att göra stor skillnad när du ska fota och filma dig själv eller andra om sminkningen har en bra bas, vilket är en foundations uppgift. Efter att du lagt foundation kan du sminka resten av ansiktet eller bara lägga på lite bronzer, rouge eller mascara för en mer naturlig look. Dina bilder kommer att bli så mycket bättre. När du köper foundation är det klokt att satsa på bra märken. Din foundation kommer att sitta bättre och inte torka på samma sätt som med billigare märken. Gå in på Parfym och hitta den foundation som passar dig bäst. Välj mellan märken som L’Oréal, Elizabeth Arden, Clinique, Estée Lauder, Anastasia och många fler.

Fotografera ansikten

Det är roligt att ta fina porträttfoton. Antingen av en vän eller av dig själv. Ett bra foto berättar en historia. När du ska fotografera ansikten är det smart att du frågar dig vad du vill berätta med just den bilden. Även om du tar en bild för att lägga upp på Instagram kommer du ta så mycket bättre bilder när du alltid har en tanke med kortet. Förutom foundation och en vilja att förmedla något med bilden, så är ljuset oerhört viktigt. Både när du fotar dig själv och andra har du nytta av en ring light eller selfielampa. Då får du alltid perfekt ”dagsljus” oavsett var du är. Brukar du skapa filmer? Även då är det klokt att använda en selfielampa för att filmerna ska bli så bra som möjligt.

Relaterade inlägg