Att fotografera människor kan vara roligt. Det är dock inte alla som gillar att ta porträttfoton. Som fotograf behöver man vara lite känslig för situationen och man bör kunna få även mindre avslappnade personer att känna sig bekväma framför kameran. Men hur går det till att ta bilder på människor?

Att ta betalt för porträttfoto

Att ta bilder på vänner eller familj kan vara roligt och många gör det helt gratis. Men att anlita en fotograf för porträttfoto kostar pengar när man ser till Svenska fotografers förbund och deras prislistor. Om man är intresserad av foto skadar det inte att börja ta betalt för sina bilder i tid, annars finns det risk att någon börjar utnyttja en.

Hur och var kan porträttfoto utföras?

Man kan ta porträttbilder nästan var som helst. Det måste inte tvunget vara bra väder utan även regn kan ge härliga effekter. Fotona kan även tas inomhus om man så vill. Där är man inte alls beroende av väder. Man kan också ta porträttfoton på olika sätt. Ibland vill man att modellen ska se så naturlig ut som möjligt, andra gånger vill man använda smink eller annat för att få till häftiga resultat.

Relaterade inlägg