Stilleben och vinglas

Stilleben är en form av motiv som använts under hundratals år inom konsten och är numera även populärt inom fotografi. Motiven består av föremål som exempelvis böcker, blommor, villebråd, vinflaskor och vinglas. Mest dyrbara och berömda stillebenkonstverken skapades av Van Gogh ”Solrosor” samt Paul Cézanne ”korg med äpplen”

Fotografera stilleben

Det går lika bra att fotografera stilleben med en digitalkamera som med en modern smartphone. Som fotograf väljer du själv ditt motiv och din komposition. Det kanske mest omtyckta motivet är vinglas och vinflaskor. Det kan bero på att fotografen kan njuta av riktigt gott vin efteråt. Även om du kan fotografera tomma vinglas är det betydligt mer attraktivt med glas som fyllts med vin.

Vinflaskor

För att fotografera fyllda vinglas behöver du även vinflaskor, gärna kvalitetsvin. Som väl är kan du handla kvalitetsvin online hos Vinoteket som dessutom erbjuder snabb och säker hemleverans med hundra procent Nöjd kund-garanti. Här kan du välja bland ett brett sortiment av kvalitetsviner till riktigt bra pris. Du kan i lugn och ro välja dina favotitviner, plocka ihop din egen vinlåda eller välja någon av deras expertutvalda vinlådor. Vinoteket erbjuder populära viner från hela världen och givetvis från de stora vinländerna Italien, Spanien och Frankrike. Välj bland vita viner, röda viner, rosé viner, mousserade viner samt Champange som kommer att leveras direkt till din dörr.

Hur du lyckas med stilleben

Stilleben är ett bra sätt att skärpa dina färdigheter som fotograf och samtidigt lära dig mer om ljus, komposition, material och så vidare. Använd stativ som ger dig möjlighet att ha koll på både motivet och hur bilden gestaltar sig i kamerans display. Motivet är vanligtvis inte spektakulärt så det gäller att jobba med belysningen för att få fotot att sticka ut. Använd gärna naturligt ljus eftersom det ger ett mjukt ljus som fungerar mycket bra med stilleben fotografering.

Vad fotar man?

Relaterade inlägg